9 øvelser mod spændingshovedpine

Find ro – træk vejret dybt og roligt tre gange

Fyld torsoen med så meget luft der kan være og giv så slip, gerne med lyd, instruerer Katrine. Åndedrættet kan man bruge til at afspænde og gå ind i sig selv.

 

Lyt til kroppen

Kroppen er faktisk ret smart til at fortælle, hvordan den har det. Men vi glemmer tit at lytte til den. Gør det, befaler Katrine. Mærk efter om du er sulten, du glemte måske at spise, om du trænger til at lave noget andet. Hvis I mærker efter, er det sandsynligt, at I kan finde ud af, hvorfor I har hovedpine.

 

Flyt dig – tænk på noget andet

Det er irriterende at få at vide, når man har travlt, at man skal flytte sig, men det er en god idé at lade skærm være skærm og lave noget andet et stykke tid. Gå en tur hen til en kollega. Så får I også bevæget jeres muskler. Rådet er forebyggende, men virker også hvis hovedpinen allerede er der, lover Katrine.

 

Massér det ømme sted midt på øjenbrynet

Det ømme sted sidder midt på øjenbrynet og kan mærkes som en lille bule eller fordybning. Hvis man har hovedpine, gør punktet ofte ondt, men der skal alligevel masseres kraftigt på det med små bevægelser i to minutter på begge sider.

 

Massér de ømme steder i nakken

Find de ømme steder i kraniekanten og brug tommelfingrene. Prøv at holde dit hoved med hænderne eller læg hovedet op ad en væg, mens du masserer. Det giver blod til hjernen, og muskulaturen bliver rørt. I kan også give hinanden en god gang nakkemassage. Det er ikke dårligt at røre ved hinanden.

 

Stræk og afspænd nakke og skuldermusklerne

Læg hovedet ned mod skulderen og mærk strækket på siden af halsen. Træk vejret og giv langsomt efter. Husk begge sider.

 

Løft skuldrene

Løft skuldrene op til ørerne og hold dem oppe, mens du tæller til ti. Gør det flere gange. Selv når man tror, man er afspændt, kan skuldrene ofte afspændes mere og komme længere ned. Og sæt engang imellem en forsigtig finger på en kollegas skulder og se hende sænke dem, foreslår Katrine.

 

Find det ømme sted på underbenet

Find punktet sådan: Læg det ene ben over kors, så anklen hviler på låret. Mål håndsbredden ved at lægge en flad hånd med lillefingeren fra anklens indersideknogle og op ad benet. I området lige oven over pegefingeren vil det ømme punkt sandsynligvis befinde sig. Masser det i opadgående retning i to minutter. Husk begge ben.

 

Træk vejret

Slut med tre dybe vejrtrækninger og vend tilbage til hverdagen.